Rugbysta edullinen harrastusvaihtoehto nuorille

Rugbysta edullinen harrastusvaihtoehto nuorille

By Jatta-Mari Harju
17 January
Share via
FacebookTwitter
https://www.warriorsrugbyclub.

Warriors Rugby Club haluaa pitää nuorten harrastuskustannukset alhaisina. Rugby alkaa enenevissä määrin tarjota harrastusvaihtoehtoja myös nuorille.


Pidän lajin arvomaailmasta, jossa pyritään tukemaan ja kunnioittamaan toisia sekä tekemään hyvää ympärille. Rugby opettaa lapsille ja nuorille tärkeitä arvoja sekä taitoja. Toisten kunnioittaminen on aina läsnä ja itseluottamus kasvaa oppiessa.
Kasperi Korhonen

Helsingin Sanomat kirjoitti kuluneella viikolla lasten ja nuorten kasvaneista harrastusmaksuista kun Tapiolan Honka julkaisi tiedotteen perheiden maksuvaikeuksien lisääntymisestä. Harrastusten hintojen kasvu on ollut tiedossa jo pidempään ja pahimmassa tapauksessa normaaleista urheilun ja kulttuurin harrastuksista tulee vain harvan etuoikeus.

Rugby on monelle suomalaiselle vielä tuntematon laji, mutta olemme vuoden aikana lähteneet kehittämään nuorten harrastustoimintaa valtakunnallisesti seurojen ja lajiliiton kanssa. Warriors Rugby Clubissa olemme käynnistäneet nuorten toiminnan vuonna 2017, jolloin osallistuminen oli maksutonta. Viime kesänä pyrimme sitouttamaan nuoria pienellä muutaman kympin harrastusmaksulla. Kesän kulut eivät ole seurallemme suuret, mutta talven harrastetilojen saaminen onkin jo hankalampaa.

Näin alussa nuorten saaminen mukaan on vielä haastavaa, mutta olemme saaneet ajoittain hyviä lukuja. Yli lajirajojen toimiva yhteistyö on kehittänyt erilaisia taitoja niin käsipalloilijoille kuin jääkiekkoilijoillekin. Harjoituksia pidimme kesällä kerran viikossa harrastusmielessä.

Pidän lajin arvomaailmasta, jossa pyritään tukemaan ja kunnioittamaan toisia sekä tekemään hyvää ympärille. Rugby opettaa lapsille ja nuorille tärkeitä arvoja sekä taitoja. Kilpaillaan yhdessä joukkueena, mutta pidetään aina hauskaa. Toisten kunnioittaminen on aina läsnä ja itseluottamus kasvaa oppiessa.

Kilpailu harrastettavista lajeista on kovaa ja monissa maksut ovatkin jo kipurajoilla. Näkemyksenäni on pitää rugbyn harrastaminen edullisena tulevaisuudessa ja mahdollistaa upean lajimme harrastaminen kaikille siitä kiinnostuneille nuorille.

__
Yhteystiedot:

Kasperi Korhonen
Nuorten rugby
Warriors Rugby Club

warriors@rugby.fi

Share via
FacebookTwitter
https://www.warriorsrugbyclub.