Naisten 7-maajoukkue viikonloppuna Kroatian turnaukseen

Naisten 7-maajoukkue viikonloppuna Kroatian turnaukseen

Suomen naisten 7-maajoukkue, Pohjolan Myrsky, valmistautuu kesä- ja heinäkuussa pidettäviin EM-kisoihin. Trophy-sarjan ensimmäinen turnaus pelataan kesäkuun 19.-20. Zagrebissa, Kroatiassa ja toinen turnaus heinäkuun 9.-10. Budapestissa, Unkarissa. Viime kesän turnaukset jouduttiin perumaan koronaviruspandemian vuoksi, joten tunnelmat turnaukseen lähdöstä ovat innokkaat ja odottavaiset.
 
Joukkueessa nähdään tänä vuonna 7-rugbykenttien konkareita, mutta myös muutamia uusia kasvoja, jotka ovat ehtineet niittää mainetta 15-rugbyn saralla. Uudempien ja kokeneempien pelaajien sekoitus tekee joukkueen pelistä nopeatempoista rugby-ilottelua, jossa jokainen tekee kovaa töitä yhteisten tavoitteiden eteen. Joukkueen vahvuudet ovat ehdottomasti joukkuehenki, voima sekä nopeus.
 
Valmistautuminen on koronan vuoksi ollut poikkeuksellista. Tavallisesti kauden alussa joukkue käy kahdessa valmistavassa turnauksessa, mutta koska tänä vuonna turnauksia ei järjestetty ja sm-sarjan 7-turnauksetkin peruuntuivat, pelattiin valmistavat pelit omilla leireillä. Muitakin haasteita on ollut; Talven aikana useat seurojen treenivuorot peruuntuivat erilaisten rajoitusten myötä. Ainakin Helsinki RC:ssa ja Tampere RC:ssa harjoituksia järjestettiin rajoitusten puitteissa maajoukkueringin pelaajille. Tämä on ollut äärimmäisen tärkeää, jotta maajoukkueleireillä on pystytty keskittymään pelillisempään treenaamiseen perustaitojen ollessa kuosissa. Kehitystä ja tiukentuvaa kilpailua pelipaikoista onkin näkynyt koko joukkueessa koronasta huolimatta.
 
Epävarmuus kesän kisojen järjestämisen suhteen on koetellut motivaatiota paikoin, mutta hyvä joukkuehenki ja rakkaus rugbyyn ovat auttaneet jaksamaan. Kun EM-turnausten järjestämiselle näytettiin vihreää valoa, saivat Pohjolan Myrskyn pelaajat laittaa uuden vaihteen päälle. Viimeisen parin kuukauden ajan maajoukkueen pelaajat ovat päässeet harjoittelemaan yhdessä kerran viikossa Tampereella. Lisäksi viikot ovat täyttyneet joukkueen valmentajan Bam Hennessyn rakentamista sali-, nopeus- ja kardiotreeneistä, jotka ovat motivoineet ja valmistaneet pelaajia kohti turnauksia. Intensiivinen kevät on tuottanut tulosta ja joukkue onkin tyytyväinen kuntoonsa sekä valmiina testaamaan taitojaan kansainvälisillä kentillä. Tavoitteena kesän turnauksiin on nauttia pelaamisesta ja nousu ylimmälle Championship-tasolle.