Naisten 7-maajoukkue valmis toiseen turnaukseen

Naisten 7-maajoukkue valmis toiseen turnaukseen

Naisten 7-maajoukkue kilpailee korkeammasta sarjatasosta Budapestissa
Naisten maajoukkueen Trophy-sarjan toinen osaturnaus pelataan 9.-11.7. Unkarin Budapestissa. Viime turnauksessa Suomi sijoittui lopulta neljänneksi kahden äärimmäisen tiukan väännön jälkeen välierässä Ukrainaa ja pronssifinaalissa Ruotsia vastaan. Suomella on hyvä mahdollisuus vielä nousta seuraavalle sarjatasolle, mutta se vaatii hieman muiden joukkueiden avustusta. Suomen turnausvoitto ei yksinään riitä, vaan kahden top 3 joukkueista (Tsekki, Ukraina ja Ruotsi) on saatava selvästi vähemmän pisteitä tästä turnauksesta. 
 
Joukkueessa pelaavat Kiira Kupiainen ja Heidi Hennessy kertovat joukkueen valmistautumisesta turnaukseen: 
Olemme todella innoissamme. Tunnelma on rento ja tunnemme joukkueena voimakasta varmuutta. Olosuhteet ovat kuumat, ja Kroatiassa pääsimme jo kokeilemaan, miltä tuntuu pelata yli 30 asteen lämmössä. Suomessa olemme jatkaneet totuttelua kuumassa pelaamiseen.
 
Tämän viikonlopun turnauksen tavoite on selvä: 
Niin sanotusti "kaikki peliin ja potti kotiin". Nyt kyse on enää hienosäädöstä, ja olemme valmiita. Olemme tehneet töitä koko vuoden ja tänä viikonloppuna annetaan kentällä itsestämme kaikki, mikä irtoaa.
 
Joukkueessa ollaan valmiita ja tunnelma on korkealla:
Haluamme nauttia pelaamisesta ja pelata kovaa. Tämä on kesän viimeinen turnaus, ja menee taas hetki, että pääsemme pelaamaan tällä porukalla yhdessä. Pelaajat nauttivat toistensa seurasta ja meillä on todella hauskaa yhdessä.
 
Suomalaisille katsojillekin oli terveisiä:
Suomi-sukat jalkaan! Saa laittaa Instagramissa viestiä finrugby7s-tilille, ne luetaan yhdessä turnausta edeltävänä iltana. Huippua kuulla, että Suomessa katsotaan meidän pelejä ja kannustetaan, viestit merkitsevät meille todella paljon.
 
Samassa lohkossa pelaavat Suomen lisäksi Tsekki, Unkari, Moldova ja Norja. Ottelut alkavat jo perjantaina ja lohkon kaksi parasta pääsevät välieriin. Viikonlopun pelien aikataulu on julkaistu, ja ottelut ovat suorana katsottavissa Rugby Europen sivuilta https://www.rugbyeurope.eu/rugby-europe-live/ . Pelien katsominen vaatii sisäänkirjautumisen, joka on kuitenkin ilmaista.
 
Perjantain 9.7. ottelut:
Suomi-Unkari 11:44
Suomi-Norja 13:44
Suomi-Tsekki 16:14
Suomi-Moldova 18:14
 
Lauantain 10.7. ja sunnuntain 11.7. otteluaikataulut selviävät myöhemmin.