Junioritoiminta ja U17-sarja

Junioritoiminta ja U17-sarja

Kaudella 2021 on tarkoitus aloittaa junorirugbyn U17-sarja ensimmäistä kertaa.

Viime syksynä tehtiin yhdessä seurojen kanssa päätös aloittaa U17-sarjapelit pojille ja tytöille. Talven aikana on pidetty seurojen kanssa noin kerran kuukaudessa palaveri, missä on jaettu kokemuksia ja seurattu missä mennään. Kolme seuraa on myös saanut OKM:n seuratoiminnan kehittämistukea junioritoimintaan. 
 
Korona on aiheuttanut talven aikana paljon vaikeuksia joukkueiden kokoamiseen, koska suurimmassa osassa Suomea on ollut rajoituksia päällä, jotka ovat estäneet pelaajien rekrytoinnin ja joukkueharjoitukset. Viime aikoina tilanteen helpottuessa ovat seurat lähteneet rekrytoimaan junioreita monella paikkakunnalla. Tällä hetkellä junioreiden harjoitusvuoro on käynnissä tai pelaajien rekrytointi on aloitettu Porvoon Old Town Shamrocksin, Kuopio Rugby Clubin, Helsinki Rugby Clubin, Tampere Rugby Clubin, Jyväskylä Rugby Clubin ja Linna Rugbyn toimesta. 
 
Toiveissa on siis edelleen, että tänä vuonna saataisiin ensimmäiset U17-sarjapelit pelattua. Yhteistä toimintaa junioreille joka tapauksessa järjestetään ainakin harjoitus- ja pelileirin muodossa. Ajankohdaksi tulee loppukesä tai alkusyksy, jotta seurat ehtivät kerätä pelaajia joukkueisiin. Toiminta jatkuu tietysti myös tulevina vuosina, jotta saadaan jatkuvuutta.
 
Myös ne seurat jotka ei vielä ole aloittaneet junioritoimintaa ehtivät hyvin mukaan. Ja jos pelaaminen kiinnostaa juniorijoukkueessa niin ole rohkeasti yhteydessä lähialueesi seuraan,vaikka seuralla ei juuri tällä hetkellä olisikaan junioritoimintaa. Seurojen yhteystietoja löytyy seurat-valikosta. Lisätietoja junioritoiminnasta voi kysellä myös info@finland.rugby.